Op donderdag 9 februari 2012 om 20 uur organiseren het 3de Bataljon Parachutisten uit Tielen en het gemeentebestuur van Kasterlee het eerste Peterconcert in de Sint-Willibrorduskerk in Kasterlee.

De naam peterconcert houdt verband met een aantal peterschappen. Kasterlee is peter van 3Para en dat bataljon is op zijn beurt peter van de vzw ’t Margrietje voor personen met een handicap en van de school voor bijzonder onderwijs De Mast in Kasterlee.
 
Ook de gemeente Lille, de kerkfabriek Sint-Willibrordus, het Davidsfonds en ’t Margrietje en De Mast zelf zijn bij de organisatie betrokken.
 
De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zal een benefietconcert spelen onder leiding van Luitenant Kapelmeester Yves Segers. Ze brengen marsmuziek en klassieke muziek  van onder meer Rossini, Mozart en Villa-Lobos. Dymphna Vandenabeelde (hobo) treedt op als soliste en de presentatie wordt verzorgd door Jaak Vissenaken.
 
De toegangsprijs bedraagt 15 euro. Kaarten kunnen besteld worden bij de toeristische dienst van Kasterlee (Tel. 014 84 85 19 – inge.geeraerts@kasterlee.be). De opbrengst gaat integraal naar ’t Margrietje en De Mast.
 
De Muziekkapel van het Eerste Regiment Gidsen bestaat uit een Groot Harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici, allen afgestudeerd aan één van de Koninklijke Conservatoria van het land, en een Trompetterkorps van 22 trompetters. Samen met de kapelmeester, de adjunct-kapelmeester en de trompet-majoor geeft dit een totaal van 109 muzikanten.
 
Burgemeester Ward Kennes is verheugd over deze unieke samenwerking tussen een groot aantal partners. Op deze manier krijgen deze peterschappen een heel concrete invulling.